Recipes: Coffee Muffins

6 09 2008

Hi there!

As some of you might know I love to cook and since a bunch of my artist friends share this love for cooking I thought it would be a good idea to share my recipes.
So today, I will pass you a recipe that I was experimenting with yesterday: Coffee muffins.

* 2 cups all-purpose flour
* 1/2 cup sugar
* 1 tablespoon baking powder
* 1/2 teaspoon salt
* 1 egg
* 3/4 cup milk
* 1/3 cup vegetable oil
* 5 tea spoons of instant coffee
* 1/4 cup brandy

In a large bowl, combine the first four ingredients. In a small bowl, beat egg, milk, coffee, brandy and oil. Stir into dry ingredients just until moistened. Fill greased or paper-lined muffin cups three-fourths full. Bake at 400 degrees F for 18-20 minutes or until a toothpick comes out clean. Cool for 5 minutes before removing to a wire rack.

It is very easy and tasty. The way this recipe is you will feel the brandy flavour, if you don’t like it so much just diminish the amount or eliminate it. The coffee flavour is rather subtle, so you might add some more if you want a stronger coffee presence.

Hope you like it!!


__________________________________________________________________________________________________

Hola!

Como algunos de ustedes sabrán, me encanta cocinar, y ya que varios de mis amigos artistas comparten este amor por la cocina, pensé que sería una buena idea compartir mis recetas.
Así que hoy les traigo una receta con la que estuve experimentando ayer: Muffins de café.

* 2 tazas de harina
* 1/2 taza de azúcar
* 1 cucharada de polvo de hornear
* 1/2 cucharadita de sal
* 1 huevo
* 3/4 tazas de leche
* 1/3 taza de aceite
* 5 cucharaditas de café instantáneo
* 1/4 taza de brandy

En un bowl se combinan los primeros cuatro elementos. en un bowl pequeño se mezclan en huevo, la leche, el café, el brandy y el aceite. Se incorpora el líquido a los elementos secos hasta que se obtiene una mexcla homogénea y húmeda. Volcar la mezcla en la bandeja para muffins. Cocinar en horno medio (2ooC) por 20 minutos, o hasta que el interior esté cocinado. Dejar enfríar por 5 minutos en la bandeja antes de remover.

Es una receta fácil y sabrosa. El sabor del brandy se siente, así que si no te gusta, se puede disminuir la cantidad o eliminar. El sabor del café es sutil, así que si lo preferís más fuerte, se puede agregar más café instantáneo.

Espero que les guste!!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: